Попробував. Працюе.
Тепер ще і знову до proekt- НЕ ПОДОБАЕТЬСЯ НЕ ЧИТАЙТЕ
Тепер що до теплових насосів
Беремо холодильник , вставляемо зворотній клапан і отримуемо
повітряний тепловий насос котрий охолоджуе холодильну камеру. Повертаемо напрямок циркуляціі фреону і вже гріемо ту саму камеру. Це принцип роботи повітряного теплового насоса. Такі насоси добрі в регіонах з теплим кліматом. Про них можу сказати що в більшій частині укріни вони ефективно працювати не будуть - температура теплоносія дуже мала. Я іх не монтував хоча знаю що цеі тип е поширениі на флоріді, каліфорніі. Там е ще пару аідтипів але я ними не цікавився бо не бачу практичного змісту
Іншиі тип це теплонасоси де як теплоносій е вода.
Використовуеться для нагріва , охолодження повітря(відповідно слід мати повітряні шахти в хаті) або і води- як для грітих підлог так і для хатнього вжитку.
Тепер спробуемо систематезувати за принципом зовнішнього теплообмінника.
Відкрите коло - забір води проводиться з підземних вод (свердляться дві як правило неглибокі свердловини)або з водойми.
Закрите коло вода (вірніше вала з 16% антифризу )циркулює по спеціальних пластикових трубах під землею :
закопаних в траншеі- чим глибше тим краще
вставлених в свердловини - скажем так на 1 тону треба біля 150-200метрів 1 1/4 ірча труби - ці системи я робив і роблю
втоплених в водоймі.
Оце мабуть і все на сьогодні. Піздно а завтра до праці. Якщо те що я знаю чи вмію є цікавим то я можу продовжити .
Тут хтось казав що хоче зробити тепловиі насос сам. Моя порада -не марнуйте часу. Коефіціент 3.5 який ви вживаете при розрахунках як на мене є завишеним я думаю що реально 2.5 а тепер перерахуйте Цей коефіціент залежить від температури води теплоносія скинути діаграму7
На нині досить. Щасливо всім