Ще кілька років тому 3D-друк здавався мені чимось із наукової фантастики — складним, дорогим і незрозумілим. Але одного разу я випадково натрапив на відео, де людина друкує потрібну деталь для свого велосипеда прямо у себе вдома. Це запалило у мені цікавість. Спершу довго вивчав моделі, форуми, поради — хотілося знайти щось надійне й доступне водночас. Врешті-решт зважився й придбав свій перший 3D-принтер. Перший досвід — прості фігурки, деталі для побутових дрібниць, настільні аксесуари. Я був в захваті від того, як із котушки пластику народжуються речі, які раніше доводилось купувати або шукати. З часом рівень ускладнювався — почав друкувати елементи для прототипування, футляри під електроніку, навіть подарунки друзям. Ще більшою несподіванкою стало те, що згодом принтер почав частково себе окупати — знайомі замовляли друк своїх моделей. Сьогодні це не просто хобі, а практичний інструмент, який розширює можливості — в побуті, у творчості, в роботі. Особливо приємно, що зараз є з чого обирати, адже український ринок пропонує багато варіантів на будь-який бюджет. Якщо ви теж давно мрієте зробити перші кроки у світ 3D-друку або шукаєте нову модель, раджу звернути увагу на перевірене джерело, де є великий вибір техніки —
купити 3d принтер. Я почав із простого, а тепер не уявляю свій дім без цього пристрою.