Markus писал(а):А ви добра людина? Якими вчинками це визначається? Хто взагалі вирішує що ось ця людина хороша, а ось ця погана?
Думаю, що поняття "добра людина" — дуже індивідуальне. Кожен з нас вкладає в це слово свій сенс, заснований на особистому досвіді, цінностях і тому, як нас виховували. Для когось це той, хто допомагає фінансово, для іншого — хто підтримає добрим словом, а для третього — хто просто не робить зла. Я вважаю, що добрі вчинки — це ті, що робляться від щирого серця, без очікування чогось натомість. Це може бути що завгодно: допомогти сусіду, прибрати сміття у своєму дворі, або ж просто посміхнутися незнайомцю. Головне — це не масштаби, а щирість наміру.
Хто вирішує? Мені здається, що в першу чергу, ми самі для себе. А ще, ті люди, що поруч. Їхня думка та відношення до нас формуються саме через наші вчинки. І, звичайно, варто пам'ятати про такі речі, як благодійність та волонтерство. Є багато рухів, які допомагають робити добро і об'єднують людей навколо цього. Наприклад, в Україні дуже відомий рух Щедрий Вівторок, який показує, як кожен може долучитися до добрих справ. Можна почитати більше про це тут:
https://givingtuesday.ua/ це доводить, що добро — це не просто слова, а реальні дії, які можуть змінити світ на краще.