Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление

Хочу купити якісне м’ясо для вечері

А здесь Вы можете просто пообщаться на любые интересные темы.

Модератор: С.О.К.

Хочу купити якісне м’ясо для вечері

Сообщение Markus » Чт фев 26, 2026 10:20 pm

Планую готувати м’ясну страву на вечерю, але вже набридло брати “середнє” м’ясо, яке потім виходить сухим або жорстким. Тому хочу знайти справді якісне, свіже м’ясо. Де зазвичай ви купуєте м’ясо хорошої якості - ринок, фермерські точки, конкретні магазини?
Хочеться, щоб вечеря вийшла справжня і смачна, а не “так собі
Markus

Re: Хочу купити якісне м’ясо для вечері

Сообщение Rechka » Вс мар 01, 2026 8:35 pm

Markus писал(а):Планую готувати м’ясну страву на вечерю, але вже набридло брати “середнє” м’ясо, яке потім виходить сухим або жорстким. Тому хочу знайти справді якісне, свіже м’ясо. Де зазвичай ви купуєте м’ясо хорошої якості - ринок, фермерські точки, конкретні магазини?
Хочеться, щоб вечеря вийшла справжня і смачна, а не “так собі

Головний секрет соковитої вечері не тільки в умінні кухаря, а й у правильному виборі відрубу та способі його підготовки. Для смаження краще не брати звичайну вирізку з ринку, яка часто буває занадто пісною і після пательні стає схожою на підошву. Шукайте м’ясо з тонкими жировими прошарками - саме вони під час нагрівання тануть і роблять страву м’якою.

Якщо хочеться гарантованого результату без лотереї, яку часто пропонують на ринках, варто дивитися в бік спеціалізованих м'ясних крамниць. Там зазвичай витримують правильні температурні режими та знають, що таке визрівання м’яса. Наприклад, дуже пристойні та соковиті стейки https://myastoriya.com.ua/ua/syraya-produktsiya/steyki/ можна знайти в "М’ясторії", де кожний шматок вже зачищений і підготовлений до приготування. Це економить купу часу, бо вам не треба зрізати зайві плівки чи жир.

Не купуйте заморожене м’ясо, бо при розморожуванні руйнуються волокна і виходить весь сік. Беріть тільки охолоджене і дайте йому полежати хвилин 20 при кімнатній температурі перед тим, як класти на вогонь. Також не раджу маринувати якісний продукт у кислотних маринадах типу оцту - це тільки вбиває справжній смак. Достатньо солі, перцю та краплі олії.

Звертайте увагу на колір: яловичина має бути насичено червоною, а не темно-бордовою чи завітреною. Якщо м’ясо після натискання пальцем швидко повертає форму - воно свіже і його можна сміливо готувати.
Rechka

Вернуться в Другое