Привіт всім.
На тій фотці не був нічий косяк. Просто потік сервісний кран і його слід було замінити. Фоеон випускати в повітря не можна ($10000 штраф) і тоьу відкачую . Буває що приходиться поправляти або переробляти.
Часами люди просто не знають що вони роблять (наші, поляки...)
Цього понелка цілий день проє..я з двома кондишинами що сам переставляв з одного місця на друге. Власник (наш, мудак єщо тот) не заплатив мені і і я не хотів іхати іх запускати без грошей вперед. Му..к покликав когось іншого запустити кондишини. Шабашік прийшов, вакум не зробив а тіки продув фреоном а лініі довші ніж 20 метрів, щось коло 22 мм(7.8 дюйма) відкрив сервісні крани, запустив системи а там пшик- не робить. Прийшлося весь фреон викачати, зробити вакум, поміняти термоклапана бо не відкривалися, постави фільтра на втяжну і напорну лінію, зрубити штуку з чувака і запрацювало. Загалом то був кошмар.
Вчора і позавчора мав мозгомойку з компресором на сусідній вулиці.
Спочатку хтось перерізав втагуючу трубу а компресор робив у той час. Прийшов умний шабашнік і попробував направити- спаяв трубу назад може зробив вакум а може і ні- запустив фреон і пішов. Компресор поробив три дні і здох.
Коли я прийшо то був згорілий компресор , чорні в середині труби - ну пілотка і все..
Почалося лікування пацієнта за наступними процедурами:
Євакуація фреона
Зняття і заміна компресора
Промивка ліній і коіла з фреон 11
Продувка..
фільтри на втягуючу і напорну лінію
вакум
фреон
запуск і пшик - терморозширювальийі клапан не відкривається. Забитий.
Тиск на втягуючій не росте а напорний росте як дурний
Продовжуємо курс лікування пацієнта-
закачка фреона в компресор (напорний кран закритий а втягуючий відкритий , релє притискаємо викрукою і компресор втягає фреон до нуля а то і нижче, закрили втяжний кран- все весь фреон в компресорі).
Розбираємо коіл в хаті витягнув термоклапан (це все роблю одночасно з постійним згадуванням матері шабашника, його сідниць,
компаніі виробника обладнання і імені власника будинку:))
Іду беру новий клапан , втавляю на місце.
Вакум. Випуск фреонна запуск ..... і мій дітородний орган. Клапан не відкривається.Ать .Ок. Набираю Чашку гарячоі води і пхаю бульбу від кляпана туди. Запускаю систему - пішло. Тиски трохи не такі але вже пішло. Хрещуся:)). Починаю потрохи збирати інструменти і думати на скільки замовника натянути...
Аж ні - тиски починають варювати . Продовжую курс лікування з постійним згадуванням
)
Закачую фреон до конденсера, викидаю фільтра, ставлю нові. Вакуум, запуск і ... пішло.
Збираю все докупи, ношу інструмунти в машину, ходжу по хаті і перевіряю все не забуваючи при цьому вішати лапшу заказчику і перекладаючи нашу приказку що скупий платить двічі.
Робить. Чек в руки і додому - 8годин 30 хвилин- ще один день закінчився.
Чи багато ставлю кондишинів на місяць?
Це тяжко сказати бо тут кожна система є центральний сондишин з центральним повітряним опаленням. Спочатку робиться вся бляха для подачі повітря і забору повітря з кожноі кімнати, витяжки з туалетів і кухні, витяжка з сушки, димоходи а потім аж після гіпсокартону- фурнес і влясне сондишин, зволожувач повітря. Часом робота тягнеться місяцями.
HVAC, furnaces, air conditioning, radiant heating floors, geothermal heating & cooling, roof tops