I know that you are such a smart parson and you know everything batter than everyone else so that you should be able to understand English easily.
Ну не так щоб з легкістю...
Читаю косо-криво пару слів німецькою, чеською, польською, італійською, болгарською, білоруською і т.п...
Трохи есперанто пробував
З французькою, арабською і китайською - взагалі зле... Певно не дано...
Ok. When we are talking about air heating and cooling we are taking about distribution of energy.
От власне і я про то... Важко знімати тепло за допомогою повітря безпосередньо наприклад від твердих палив, грунту, сонця і т.п.
The sours of heat may be electric, gas and your favorite- wood.
А хіба ножна роздільно розглядати утворення тепла і його розподілення?
Які переваги "distribution" тепла за допомогою повітря в порівнянні з водою?
In instead of learning something new you fucking everybody with your stupid ideas about wood boilers.
Просто приїздіть до нас, в наші діри, котрих багато від Сяну до Дону
Спробуйте взяти техумови на газ чи на електропостачання, особливо коли плануєте використати його на опалення. Ситуація з якими постійно ускладнюється.
Тоді можливо станете мислити ширшими категоріями ніж ринкові умови США.
Орієнтовні витрати на повітряне опалення 2х поверхового будинку складуть:
Плата за підключення припустімо додаткових 20 кВт - 40 тис. грн
Проект і погодження - 5 тис
Система - орієнтовно - 45-70 тис
90-115 тис.грн (20-25 к$) - такий кредит середня сім"я де всі працюють сплачуватимуть 10-20 років
Переплата сягне 30-40%
Тобто сумарно вони витратять 28 - 35 к$
Врахуйте різницю в вартості експлуатації в 3-5 разів, в порівнянні з сучасними системами на альтернативному паливі.
Ще якщо в силах врахуйте зростання вартості енергоресурсів (там приблизно логарифмічна залежність).
That's all. If you don't known do not stick your penny.
Тому вважаю, що повітрянеопалення в актуальних умовах для УКРАЇНИ (ну нехай західної частини) не має надто великих перспектив.
Ну не маю я звички орієнтуватись на ринок кількох "папиків" чий тато розкрадає державну установу чи мама "працює" коханкою в старого італійця і висилають гроші улюбленим діткам.
А ще той ринок зменшується завдяки їхній "гламурності" (не хочуть витрачати гроші на систему котрої не видно здалеку
), а ще бувають розумні - окупність порахують...
П.С. Звичайно я не врахував охолодженя. Щоправда в регіоні де я мешкаю воно не надто актуальне - навіть спліти в житлових будинках можна перерахувати на пальцях.
П.С.С. А щодо комплексу меншовартості, стосовно Вашої
батьківщини (the friking hole), не хвилюйтесь - думаю всі скоро забудуть ваше "недостойне" походження, якщо буде старанно від усього зрікатись
А також let everyone have some good time теж добрий сопсіб асиміляції в чужій країні
А я вже якось тут поживу, попрацюю з своїми 5 копійками